Historie Pinkstergemeente Eindhoven

In 1958 vonden er onder leiding van Karel Franken en Henk Sleebosch de eerste Pinkstersamenkomsten in Eindhoven plaats. De eerste plaats van samenkomst was de aula van de Nutsschool aan de Eksterlaan in Eindhoven. Pinkstergemeente Eindhoven was geboren!

Daarna volgden de volgende locaties:
  • een school aan de Stolbergstraat;
  • de aankoop van een pand aan de Willem Barentzstraat 33 in 1967;
  • samenkomsten in de van Poppelstraat;
  • de Nieuwstraat 10 in 1972;
  • In 1977 werd het inmiddels legendarisch omgebouwde badhuis aan de Joh. v/d Waalsweg betrokken, genaamd "Het Bidhuis".
In 1995 werd uiteindelijk de huidige Maranathakerk aangekocht. Dit prachtige gebouw werd van de Gereformeerde Kerk overgenomen en het biedt ruimte aan meer dan 1.000 bezoekers. Daarnaast beschikt de kerk over een bijgebouw waarin totaal 9 ruimten ter beschikking staan.

Er werd een doopbad gebouwd, het kerkorgel maakte plaats voor een drumstel, een piano en een flinke geluidsinstallatie en de Pinkstergemeente in zijn huidige vorm werd een feit.

Gerard Janssen leidde als voorganger ad-interim de gemeente als een volleerd stuurman door deze periode van aankoop en verhuizing heen. Na te zijn afgestuurd aan de Azusa Theologische Hogeschool (voorheen Centrale Pinksterbijbelschool) heeft Richard Kelly zich 13 jaar ingezet als voorganger van een zustergemeente in Weert. Nu is hij sinds februari 2002 voorganger van  Pinkstergemeente Eindhoven.

De visie is om nog vele jaren door te gaan met het brengen van het Evangelie van Jezus Christus aan geheel Eindhoven!

Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 21-08-2017